Spuitverver
 
Spuitverver
Naam:
Jur 
Techniek: 
Acryl & Spuitbussen
School: 
HKA Arnhem
Invloed:  
Herman Brood, CoBrA, Hieronymus Bosch 
Serie:
2007 - heden: 
De ‘Het beest in mij’
2010 - heden: 
‘Ginza’
Waarschuwing
Spuitverver
 

Na mijn afstuderen in 1993 heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met grafisch ontwerpen voor verschillende bedrijven en diverse schilderopdrachten voor particulieren. Ik haalde daar veel voldoening uit en had nooit de behoefte om mijn werk via een expositie te laten zien. Vanaf 2003 kreeg ik dat gevoel wel…


Het roer werd omgegooid en ik ben in 2004 vanuit Nijmegen naar Friesland verhuisd. Achter mijn huis heb ik een klein atelier gebouwd en daar ben ik in 2005 begonnen aan de serie De ‘Het beest in mij’ met als doel deze zoveel mogelijk te exposeren. Vanaf februari 2007 zijn werken uit De ‘Het beest in mij’ op verschillende plaatsen te zien geweest. Deze serie bestaat uit vrolijke beestwezens die met grote ogen de wereld inkijken.


In 2010 ben ik ook begonnen aan een serie genaamd ‘Ginza’ waarin mijn reizen en muziek een belangrijk thema vormen.


Mijn werk is kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren en zware contourlijnen. Ik combineer acrylverf en spuitbussen. Vrolijkheid en humor zijn tevens belangrijke elementen. Het zijn vooral schilderijen maar ik kan het ook niet laten om alledaagse voorwerpen onder handen te nemen.


CoBRA (Appel en Corneille), Herman Brood en Hieronymus (Jeroen) Bosch zijn zowel invloeden als voorbeelden. CoBRA en Herman Brood vooral qua techniek en kleurgebruik.


Jur